Csirkecsíkok sajtkrémes-kukoricalisztes bundában recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell filé
- 0,5 kk só
- 7 dl olaj a sütéshez
- 3 púpos ek kukoricaliszt a forgatáshoz
Bundához:
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tömlős sajtkrém (nálam zöldfűszeres, 100g-os)
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 3 púpos ek kukoricaliszt (kb. 6 dkg)
- 40 ml tej
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk sóval, és jól összeforgatjuk, félretesszük.
Egy tálba kanalazzuk a forgatáshoz a kukoricalisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat, majd a sajtkrémmel simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymakrémet (esetleg a zúzott fokhagymát). Beleszórjuk a kukoricalisztet, majd csomómentesre keverjük, végül a tejjel lazítjuk.
Egy magasabb falú tálban olajat forrósítunk.
A csirkedarabokat először a kukoricalisztben forgatjuk meg, majd megmártjuk a sajtkrémes masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajba emeljük.
Közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
A vasárnapi ebéd második fogása ismét egy csirke étel volt, mégpedig bundás. Most sajtkrém és kukoricaliszt került bele. A mártogatás és a sütés kicsit időigényes, de tényleg megéri kipróbálni, mert a végeredmény egy igazán finom fogás. Sült krumpli körettel kínáltam.
A csirkecsíkok sajtkrémes-kukoricalisztes bundában kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 20 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »