Csirkecsíkok sajtkrémes-kukoricalisztes bundában recept
Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell filé
- 0,5 kk só
- 7 dl olaj a sütéshez
- 3 púpos ek kukoricaliszt a forgatáshoz
Bundához:
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tömlős sajtkrém (nálam zöldfűszeres, 100g-os)
- 0,5 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
- 3 púpos ek kukoricaliszt (kb. 6 dkg)
- 40 ml tej
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Megszórjuk sóval, és jól összeforgatjuk, félretesszük.
Egy tálba kanalazzuk a forgatáshoz a kukoricalisztet.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat, majd a sajtkrémmel simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymakrémet (esetleg a zúzott fokhagymát). Beleszórjuk a kukoricalisztet, majd csomómentesre keverjük, végül a tejjel lazítjuk.
Egy magasabb falú tálban olajat forrósítunk.
A csirkedarabokat először a kukoricalisztben forgatjuk meg, majd megmártjuk a sajtkrémes masszában.
Kicsit lecsepegtetjük, és a forró olajba emeljük.
Közepesnél kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
A vasárnapi ebéd második fogása ismét egy csirke étel volt, mégpedig bundás. Most sajtkrém és kukoricaliszt került bele. A mártogatás és a sütés kicsit időigényes, de tényleg megéri kipróbálni, mert a végeredmény egy igazán finom fogás. Sült krumpli körettel kínáltam.
A csirkecsíkok sajtkrémes-kukoricalisztes bundában kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 20 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 5 g