Csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában recept
Hozzávalók:
- 2 közepes csirkemell filé
- só
- 2 jó púpos ek liszt a forgatáshoz
- 5-6 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 2 nagy FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott kk só
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 púpos kk házi fokhagymakrém
- 4 púpos ek tejföl
- 3 jó púpos ek liszt
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni.
Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet. Egy másik tálba ütjük a tojásokat, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymakrémmel, majd a tejföllel jól elkeverjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és csomómentes masszává kavarjuk.
Ha forró az olaj, a csíkokat először a lisztbe forgatjuk meg, majd a masszában. Kicsit lecsepegtetjük, ezután az olajba engedjük, ahol közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.
Tipp:
Ismét bundás csirke készült, mégpedig tejfölös kabátot kapott, amibe fokhagyma is került. Puha, szaftos hús, vékony bevonat, ízletes fogás.
Mivel a kicsi nagyon szereti, ezért színes zöldségeket kínáltam hozzá, hátha valamilyen csoda folytán a nagyobbik is kedvet kap hozzá. Hát, nem jött be. De a csirke elfogyott.
Nézd meg videón is:
A csirkecsíkok fokhagymás-tejfölös bundában kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 20 g
Szénhidrát: 4 g
Zsír: 11 g