Csirkecomb sósperec bundában recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 db csirke felső comb vagy mell
- 15 dkg sós perec
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - némi liszt
- kevés olaj
A mártáshoz:
- 2 ek mustár (legjobb ha magos)
- 3 ek méz,
- némi tárkonyecet és balzsamecet
Elkészítése:
A húsokat (bőre nélkül!) előző este fokhagymás tejben áztattam. Másnap csak megtörölgettem papírtörlővel és már lehetett is bundázni. Liszt, tojás illetve az aprítóval összedarabolt sósperec került rá. (ha nincs aprítónk, lehet zacskóba is tölteni és húsklopfolóval összelapítani)
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és már mehet is bele a bundázott csirke. Egy kicsit meg kell locsolgatni olíva olajjal. Előmelegített sütőben 30-40 percig süssük.
A mártást egyszerűen összekeverjük és a hús mellé adjuk. Tálalhatjuk rösztivel, burgonyapürével vagy egyszerűen salátával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

