Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkecomb rizottó recept

Csirkecomb rizottó
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 5 db filézett, felkockázott csirkecomb
    • 2 csésze rizs
    • fél konzerv gomba
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 bögre zöldborsó
    • olaj
    • petrezselyemzöld, majoránna, só, bors, ételízesítő

    Elkészítése:
    Olajon üvegesítem a felaprított hagymát, majd rádobom a gombát is, amikor zsírjára pirul jöhet a hús. Fehéredésig kavargatom, majd megfűszerezem és fedő alatt készre párolom. Forró olajon megfuttatom a rizst, majd felöntöm 3 bögre vízzel. Ha mirelit borsóval dolgozom, akkor ilyenkor adom hozzá a rizshez. Felforralom, sózom, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre párolom. Amikor elkészül a hús és a rizs, összekeverem a kettőt, majd lehet is tálalni. Nyáron ajánlom hozzá a kovászos uborkát, vagy az uborka salátát!

    Sztori: Ez az étel más húsból is elkészíthető. Jómagam próbáltam már sertéssel is, de a családnak ez a változat ízlett a legjobban!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá