Zöldborsós csirke recept

Hozzávalók:
- 2 kisebb csirke
- 1 kg zöldborsó
- 1 csomó zsenge sárgarépa
- 10 szem gyöngyhagyma (dughagyma)
- a sütéséhez olaj
- 10 dkg vaj
- 15 dkg füstölt szalonna
- só
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
A csirkéket szalonnaszeletekbe göngyöljük, átkötjük, és a vajban puhára pároljuk. Amikor megpuhultak, a levükből kivesszük, és félretesszük. A csirke levében megpároljuk a zöldborsót, a karikára vágott új répát, meg a bő olajban kisütött és lecsepegtetett hagymát, majd egy kevés sóval és cukorral ízesítjük. A borsókeveréket a feldarabolt csirkékre öntjük, és jól átforrósítva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »