Zöldborsós csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 kisebb csirke
  • 1 kg zöldborsó
  • 1 csomó zsenge sárgarépa
  • 10 szem gyöngyhagyma (dughagyma)
  • a sütéséhez olaj
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • csipetnyi cukor

Elkészítés:
A csirkéket szalonnaszeletekbe göngyöljük, átkötjük, és a vajban puhára pároljuk. Amikor megpuhultak, a levükből kivesszük, és félretesszük. A csirke levében megpároljuk a zöldborsót, a karikára vágott új répát, meg a bő olajban kisütött és lecsepegtetett hagymát, majd egy kevés sóval és cukorral ízesítjük. A borsókeveréket a feldarabolt csirkékre öntjük, és jól átforrósítva kínáljuk.