Vagdalt tyúkmell recept

Hozzávalók:
- egy 1 kg-os tyúkmell
- 1 szál sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 darabka zeller
- 1 kis fej reszelt vöröshagyma
- a hagyma pirításához 1 kiskanál olaj
- 1 tejben megáztatott zsemle
- 1 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A csontról a bőrt és a húst lefejtjük. A húst megdaráljuk, és beletesszük a megreszelt zöldséget, az olajon pirított hagymát, a kifacsart és megdarált zsemlét, a tojást, a sót és a borsot. A masszából két hosszúkás cipót gyúrunk, a mellcsontra kétfelől ráfektetjük, a lefejtett bőrrel beborítjuk, és zsineggel átkötjük. A vajban, egy kevés vízzel puhára pároljuk, majd a sütőben, a levével öntözgetve, szépen megpirítjuk a bőrét. Tálalás előtt a zsineget leszedjük, és a felszeletelt fasírtot a mellcsontra visszarakva, egészben tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »