Vagdalt tyúkmell recept

Hozzávalók:
- egy 1 kg-os tyúkmell
- 1 szál sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 darabka zeller
- 1 kis fej reszelt vöröshagyma
- a hagyma pirításához 1 kiskanál olaj
- 1 tejben megáztatott zsemle
- 1 nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A csontról a bőrt és a húst lefejtjük. A húst megdaráljuk, és beletesszük a megreszelt zöldséget, az olajon pirított hagymát, a kifacsart és megdarált zsemlét, a tojást, a sót és a borsot. A masszából két hosszúkás cipót gyúrunk, a mellcsontra kétfelől ráfektetjük, a lefejtett bőrrel beborítjuk, és zsineggel átkötjük. A vajban, egy kevés vízzel puhára pároljuk, majd a sütőben, a levével öntözgetve, szépen megpirítjuk a bőrét. Tálalás előtt a zsineget leszedjük, és a felszeletelt fasírtot a mellcsontra visszarakva, egészben tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »