Rakott csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell (pulykamell is lehet)
- 1 kávéskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 8-10 szelet bacon
- 8 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg füstölt sajt
- 8 szelet pulykasonka (színesebb sonkával mutatósabb)
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A húst kissé lapjára 4-5 dekás darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
Olyan sütő edényt választunk, amit a szeletelt baconnel könnyen kitudunk bélelni, úgy, hogy az edényből a szalonna kilógjon.
A húst a lisztben, a tojásban, a sajtok reszelt keverékében megforgatjuk és egy sort rakunk belőle. A következő sor a sonka, majd újból a sajtos mell. Így folytatjuk míg az anyagokból tart, hússal zárjuk a sorokat.
A tejfölt rálocsoljuk és a szalonnát visszahajtjuk. Fóliával a fröcsögés megelőzésére letakarjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük. Kb 40 perc után a fóliát eltávolítjuk. Amikor kész, megvárjuk míg kihűl, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap szeletelve, hidegen vagy melegen, salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »