Rakott csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell (pulykamell is lehet)
- 1 kávéskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 8-10 szelet bacon
- 8 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg füstölt sajt
- 8 szelet pulykasonka (színesebb sonkával mutatósabb)
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A húst kissé lapjára 4-5 dekás darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
Olyan sütő edényt választunk, amit a szeletelt baconnel könnyen kitudunk bélelni, úgy, hogy az edényből a szalonna kilógjon.
A húst a lisztben, a tojásban, a sajtok reszelt keverékében megforgatjuk és egy sort rakunk belőle. A következő sor a sonka, majd újból a sajtos mell. Így folytatjuk míg az anyagokból tart, hússal zárjuk a sorokat.
A tejfölt rálocsoljuk és a szalonnát visszahajtjuk. Fóliával a fröcsögés megelőzésére letakarjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük. Kb 40 perc után a fóliát eltávolítjuk. Amikor kész, megvárjuk míg kihűl, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap szeletelve, hidegen vagy melegen, salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »


