Rakott csirkemell recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell (pulykamell is lehet)
- 1 kávéskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- 8-10 szelet bacon
- 8 dkg liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg füstölt sajt
- 8 szelet pulykasonka (színesebb sonkával mutatósabb)
- 2 dl tejföl
Elkészítése:
A húst kissé lapjára 4-5 dekás darabokra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
Olyan sütő edényt választunk, amit a szeletelt baconnel könnyen kitudunk bélelni, úgy, hogy az edényből a szalonna kilógjon.
A húst a lisztben, a tojásban, a sajtok reszelt keverékében megforgatjuk és egy sort rakunk belőle. A következő sor a sonka, majd újból a sajtos mell. Így folytatjuk míg az anyagokból tart, hússal zárjuk a sorokat.
A tejfölt rálocsoljuk és a szalonnát visszahajtjuk. Fóliával a fröcsögés megelőzésére letakarjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük. Kb 40 perc után a fóliát eltávolítjuk. Amikor kész, megvárjuk míg kihűl, majd egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Másnap szeletelve, hidegen vagy melegen, salátával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.