Normann csirke recept

Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os csirke
- 2 evőkanál olaj
- fél fej zeller
- 2 póréhagyma
- 3-4 szál sárgarépa
- 3 közepes nagyságú vöröshagyma
- 3 dl almabor
- 1 zöldpaprika
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A forró olajban megpirítjuk a kettévágott, sóval, borssal bedörzsölt csirkét, mellédobjuk a cikkekre, illetve négyrét vágott zöldségeket meg a hagymát, a bort ráöntjük, és fedő alatt jó puhára pároljuk. Végül beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát, és fedő nélkül, nagy lángon, rövid lére sütjük. A csirkét kivesszük és feldaraboljuk, a mártást (a paprika kivételével) áttörjük, majd a csirkedarabokat visszatéve, a tetejére rakjuk a párolt paprikát, és burgonyával kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »