Normann csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy 1,5 kg-os csirke
  • 2 evőkanál olaj
  • fél fej zeller
  • 2 póréhagyma
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 3 közepes nagyságú vöröshagyma
  • 3 dl almabor
  • 1 zöldpaprika
  • őrölt bors

Elkészítés:
A forró olajban megpirítjuk a kettévágott, sóval, borssal bedörzsölt csirkét, mellédobjuk a cikkekre, illetve négyrét vágott zöldségeket meg a hagymát, a bort ráöntjük, és fedő alatt jó puhára pároljuk. Végül beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát, és fedő nélkül, nagy lángon, rövid lére sütjük. A csirkét kivesszük és feldaraboljuk, a mártást (a paprika kivételével) áttörjük, majd a csirkedarabokat visszatéve, a tetejére rakjuk a párolt paprikát, és burgonyával kínáljuk.