Marokkói csirke recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávaló:
- egy 1,5 kg-os csirke
- 1 szál sárgarépa
- 1 evőkanál olaj
- 3 evőkanál paradicsompüré
- 3 evőkanál liszt
- 8 dkg reszelt sajt
- 1 dl tejföl
- só
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ágacska friss rozmaring
- 1 zellerlevél
- babérlevél
- kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés tárkony
Elkészítés:
Annyi vízben főzzük fel a fűszereket, amennyi a félbevágott csirkét el¬lepi, majd a csirkét belerakjuk, és jó puhára főzzük. A főtt csirkét feldaraboljuk és forró tálra tesszük. Az olajban megförrósítjuk a lisztet meg a paradicsompürét, felengedjük fél liter csirkefőző vízzel, jól összeforraljuk, és a sajttal meg a tejföllel gazdagítjuk. A csirkére öntjük, és azon forrón, spagettivel körítve kínáljuk
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.