Marokkói csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávaló:

  • egy 1,5 kg-os csirke
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 3 evőkanál liszt
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 ágacska friss rozmaring
  • 1 zellerlevél
  • babérlevél
  • kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés tárkony

Elkészítés:
Annyi vízben főzzük fel a fűszereket, amennyi a félbevágott csirkét el¬lepi, majd a csirkét belerakjuk, és jó puhára főzzük. A főtt csirkét feldaraboljuk és forró tálra tesszük. Az olajban megförrósítjuk a lisztet meg a paradicsompürét, felengedjük fél liter csirkefőző vízzel, jól összeforraljuk, és a sajttal meg a tejföllel gazdagítjuk. A csirkére öntjük, és azon forrón, spagettivel körítve kínáljuk