Kolozsvári káposztás tyúk recept

Hozzávalók:
- 1 kis tyúk
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg hordós káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 5 szem bors
- 1 babérlevél
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a felszeletelt, cakkosra bevágott szalonnát, a pörcöt kivesszük és félretesszük, a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A paprikával meghintjük, és a feldarabolt tyúkot bele¬tesszük. Közben a káposztát annyi vízzel, amennyi ellepi, öt percig főzzük. A tyúkot egy kevés káposztafőző vízzel félpuhára pároljuk, ekkor adjuk hozzá a leszűrt káposztát, a szemes borsot, a babérlevelet. Megsózzuk, majd annyi káposztalével, amennyi a pároláshoz szükséges, az egészet fedő alatt megpároljuk. Tálalás előtt a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és a ropogós szalonnaszeleteket a tetejére tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »