Kolozsvári káposztás tyúk recept

Hozzávalók:
- 1 kis tyúk
- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg hordós káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 5 szem bors
- 1 babérlevél
Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a felszeletelt, cakkosra bevágott szalonnát, a pörcöt kivesszük és félretesszük, a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A paprikával meghintjük, és a feldarabolt tyúkot bele¬tesszük. Közben a káposztát annyi vízzel, amennyi ellepi, öt percig főzzük. A tyúkot egy kevés káposztafőző vízzel félpuhára pároljuk, ekkor adjuk hozzá a leszűrt káposztát, a szemes borsot, a babérlevelet. Megsózzuk, majd annyi káposztalével, amennyi a pároláshoz szükséges, az egészet fedő alatt megpároljuk. Tálalás előtt a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük, és a ropogós szalonnaszeleteket a tetejére tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »