Elzászi csirke recept
Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os csirke
- 3 dkg vaj
- fél fej reszelt vöröshagyma
- 1 citrom leve
- 3 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 cső húsos zöldpaprika (legjobb a paradicsompaprika)
- só
- őrölt bors
- 1 babérlevél
Elkészítés:
A vajban megpirítjuk a hagymát, megforgatjuk benne a feldarabolt csirkét, a citromlével megöntözzük, megsózzuk, megborsozzuk, és a borral leöntjük. Mellédobjuk a babérlevelet, meg a paprikát, és lefedve, lassan, jó puhára pároljuk. Tálalás előtt a levét a tejfölbe elkevert liszttel besűrítjük. Petrezselymes rizs illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


