Elzászi csirke recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os csirke
- 3 dkg vaj
- fél fej reszelt vöröshagyma
- 1 citrom leve
- 3 dl száraz fehérbor
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 cső húsos zöldpaprika (legjobb a paradicsompaprika)
- só
- őrölt bors
- 1 babérlevél
Elkészítés:
A vajban megpirítjuk a hagymát, megforgatjuk benne a feldarabolt csirkét, a citromlével megöntözzük, megsózzuk, megborsozzuk, és a borral leöntjük. Mellédobjuk a babérlevelet, meg a paprikát, és lefedve, lassan, jó puhára pároljuk. Tálalás előtt a levét a tejfölbe elkevert liszttel besűrítjük. Petrezselymes rizs illik hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.