Elzászi csirke

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egy 1,5 kg-os csirke
  • 3 dkg vaj
  • fél fej reszelt vöröshagyma
  • 1 citrom leve
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 cső húsos zöldpaprika (legjobb a paradicsompaprika)
  • őrölt bors
  • 1 babérlevél

Elkészítés:
A vajban megpirítjuk a hagymát, megforgatjuk benne a feldarabolt csirkét, a citromlével megöntözzük, megsózzuk, megborsozzuk, és a borral leöntjük. Mellédobjuk a babérlevelet, meg a paprikát, és lefedve, lassan, jó puhára pároljuk. Tálalás előtt a levét a tejfölbe elkevert liszttel besűrítjük. Petrezselymes rizs illik hozzá.