Ropogós csirkeszárnyak recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 3 ek FreeFrom gm lisztkeverék
- 1/2 tk őrölt chili
- 2 tk só
- 2 tk frissen őrölt tarka bors
- 1 tk fűszerpaprika
- 2 tk fokhagyma granulátum
- 2 ek burgonyapehely
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat alaposan megmosom, majd az ízületeknél szétvágom őket.
A lisztet, a burgonyapelyhet, a chilit, a sót, a borsot, a paprikát és a fokhagyma granulatumot egy tálban alaposan összekeverem, beleforgatom a csirkeszárnyakat és egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatom őket.
Megspriccelem egy kevés olíva olajjal és 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 50 perc alatt készre sütöm. Kb. a sütési idő felénél én meg szoktam forgatni a szárnyakat.
Friss salátával, sült burgonyával, mártogatóssal, forrón kínálom.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.