Ropogós csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 ek FreeFrom gm lisztkeverék
  • 1/2 tk őrölt chili
  • 2 tk só
  • 2 tk frissen őrölt tarka bors
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 2 tk fokhagyma granulátum
  • 2 ek burgonyapehely

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat alaposan megmosom, majd az ízületeknél szétvágom őket.

A lisztet, a burgonyapelyhet, a chilit, a sót, a borsot, a paprikát és a fokhagyma granulatumot egy tálban alaposan összekeverem, beleforgatom a csirkeszárnyakat és egy sütőpapírral kibélelt tepsire sorakoztatom őket.

Megspriccelem egy kevés olíva olajjal és 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton 50 perc alatt készre sütöm. Kb. a sütési idő felénél én meg szoktam forgatni a szárnyakat.

Friss salátával, sült burgonyával, mártogatóssal, forrón kínálom.

Jó étvágyat kívánok!