Lucullusi csirkeszárny recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szép nagy csirkeszárny
- 10 dkg gomba
- 10 dkg füstölt sonka
- 10-12 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl világos sör
- 1 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 mk őrölt fekete bors
- só
Elkészítése:
A csirkeszárny végeket levágjuk és leveshez később felhasználjuk. A húsdarabokat megsózzuk és 15 percre félretesszük.
A tojást gyengén felverjük, hozzáöntjük a sört, megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. A megtisztított gombát,a sonkával valamint a megmosott petrezselyemzölddel együtt ledaráljuk, vagy nagyon apróra daraboljuk és hozzákeverjük. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta-massza legyen belőle. A szárnyakat először lisztben, majd a tésztában megforgatjuk, és olajba téve,fedő alatt,majd fordítás után fedőt levéve szép pirosra megsütjük. Nagyon egyszerűen és gyorsan készíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »