Lucullusi csirkeszárny recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szép nagy csirkeszárny
- 10 dkg gomba
- 10 dkg füstölt sonka
- 10-12 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl világos sör
- 1 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 mk őrölt fekete bors
- só
Elkészítése:
A csirkeszárny végeket levágjuk és leveshez később felhasználjuk. A húsdarabokat megsózzuk és 15 percre félretesszük.
A tojást gyengén felverjük, hozzáöntjük a sört, megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. A megtisztított gombát,a sonkával valamint a megmosott petrezselyemzölddel együtt ledaráljuk, vagy nagyon apróra daraboljuk és hozzákeverjük. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta-massza legyen belőle. A szárnyakat először lisztben, majd a tésztában megforgatjuk, és olajba téve,fedő alatt,majd fordítás után fedőt levéve szép pirosra megsütjük. Nagyon egyszerűen és gyorsan készíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

