Barbecue csirkeszárnyak recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál kristály cukor
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál worcestershire szósz
- 3 db paradicsom
- 1 tk balzsamecet
- 1 kk chilipor
- 1 kk őrölt fehér bors
- 1 kk oregánó
- só
- étolaj
Elkészítése:
A hagymákat apróra vágjuk vagy lereszeljük. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk, a héjukat majd kis kockákra vágjuk. A csirke szárnyakat megtisztítjuk, sózzuk. A cukrot kevés olajon arany barnára pirítjuk. Rátesszük a hagymát, egy-két percig pirítjuk. Beletesszük a többi hozzávalót és kis lángon sűrűn kevergetve egy órát főzzük. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá. A csirke szárnyakat grillen vagy sütőben a szósszal kenegetve szép pirosra sütjük. A maradék szószt hűtőben lezárt üvegben tárolhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


