Barbecue csirkeszárnyak

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kristály cukor
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál worcestershire szósz
  • 3 db paradicsom
  • 1 tk balzsamecet
  • 1 kk chilipor
  • 1 kk őrölt fehér bors
  • 1 kk oregánó
  • étolaj

Elkészítése:
A hagymákat apróra vágjuk vagy lereszeljük. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk, a héjukat majd kis kockákra vágjuk. A csirke szárnyakat megtisztítjuk, sózzuk. A cukrot kevés olajon arany barnára pirítjuk. Rátesszük a hagymát, egy-két percig pirítjuk. Beletesszük a többi hozzávalót és kis lángon sűrűn kevergetve egy órát főzzük. Ha szükséges kevés vizet önthetünk alá. A csirke szárnyakat grillen vagy sütőben a szósszal kenegetve szép pirosra sütjük. A maradék szószt hűtőben lezárt üvegben tárolhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!