Csirkés tortilla házilag recept
Hozzávalók:
A tésztához
- 15 dkg FreeFrom gm liszt
- 2 ek olaj
- csipet só
- langyos víz
A töltelékhez
- 50 dkg csirke comb filé
- 1 cs taco fűszerkeverék
- ízlés szerint friss saláta
Az öntethez
- 3 ek univer majonéz
- 3 ek univer ketchup
- 2 ek univer paprika krém
- 1 gerezd fokhagyma
A tálaláshoz
- paradicsom
- lm görög joghurt
- újhagyma
- só
Elkészítése:
A csirkecombot vékony csíkokra vágom, meglocsolom 2 ek. olajjal, összekeverem a taco fűszerkeverékkel és lefedve hűtőbe teszem, amíg kisütöm a tortilla lapokat.
Az öntethez a majonézt összekeverem a ketchuppal, a paprika krémmel, a zúzott fokhagymával és ezt is hűtőbe teszem.
A lisztet összegyúrom a sóval, az olajjal és annyi langyos vízzel, hogy összeálljon, de ne legyen nagyon kemény. 4 – 5 gombócot formálok belőle, majd tetszőleges vastagságúra nyújtom és forró, száraz serpenyőben kisütöm. Akkor jó, mikor a felületén barna foltocskák jelennek meg.
Amikor mér itt az ideje az étkezésnek, a paradicsomot karikára vágom, elhelyezem a tányérokon, lecsorgatom a joghurttal, sózom és megszórom aprított újhagymával.
A húst egy grillserpenyőben felhevített zsiradékon szép pirosra pirítom. A tortilla lapra ráhalmozom a vegyes salátát, a húst, meglocsolom az öntettel, feltekerem, egy csík alufóliával rögzítem és forrón a joghurtos paradicsommal tálalom.
Jó étvágyat!