Tejszínes zöldbabos csirkeragu rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4db csirkemell
- 3 cikk fokhagyma
- 2 közepes vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 25-30dkg zöldbab
- 1 konzerv paradicsom
- 1 főzőtejszín
- kb 1-2 evőkanál liszt
- olaj
- vaj
- rizs
- sajt
Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágom, kevés olajon fehéredésig sütöm a kockára vágott fokhagymával. A karikára vágott hagymát és a csíkokra vágott sárgarépát hozzáadom. Fedő alatt összepárolom, aztán a zöldbabot és a paradicsomkonzervet hozzáadom puhára főzöm. Ízlés szerint fűszerezem (só, bors). Közben a tejszínt egy külön tálba, 1-2 kanál liszttel összekeverem (ha csomós lett, akkor átszűröm). Ezt hozzáöntöm a raguhoz összeforgatom, és összerottyanásig főzöm. Egy tepsit kivajazok (én kerámia tálba tettem abban finomabb íze van) és a főtt rizst az aljára teszem, rá a tejszínes ragút, a tetejére pedig sajtot reszelek. Fóliával lefedem, és 30-35 percig sütöm kis, vagy közepes lángon. Leveszem a fóliát és még egy kicsit sütöm, hogy szint kapjon a sajt.
Jó étvágyat hozzá!
Sztori: Nagyon finom, laktató, egyszerű recept. Családomnak nagyon ízlik! Pár ismerősömnek elküldtem a receptet és mindenkitől pozitív visszajelzést kaptam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »