Tejszínes zöldbabos csirkeragu rizzsel

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4db csirkemell
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • 25-30dkg zöldbab
  • 1 konzerv paradicsom
  • 1 főzőtejszín
  • kb 1-2 evőkanál liszt
  • olaj
  • vaj
  • rizs
  • sajt

Elkészítése:
A csirkemellet csíkokra vágom, kevés olajon fehéredésig sütöm a kockára vágott fokhagymával. A karikára vágott hagymát és a csíkokra vágott sárgarépát hozzáadom. Fedő alatt összepárolom, aztán a zöldbabot és a paradicsomkonzervet hozzáadom puhára főzöm. Ízlés szerint fűszerezem (só, bors). Közben a tejszínt egy külön tálba, 1-2 kanál liszttel összekeverem (ha csomós lett, akkor átszűröm). Ezt hozzáöntöm a raguhoz összeforgatom, és összerottyanásig főzöm. Egy tepsit kivajazok (én kerámia tálba tettem abban finomabb íze van) és a főtt rizst az aljára teszem, rá a tejszínes ragút, a tetejére pedig sajtot reszelek. Fóliával lefedem, és 30-35 percig sütöm kis, vagy közepes lángon. Leveszem a fóliát és még egy kicsit sütöm, hogy szint kapjon a sajt.
Jó étvágyat hozzá!

Sztori: Nagyon finom, laktató, egyszerű recept. Családomnak nagyon ízlik! Pár ismerősömnek elküldtem a receptet és mindenkitől pozitív visszajelzést kaptam.