Tejszínes-ananászos csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- só
- bors
- olaj
- 20 dkg füstölt sajt
- 30 dkg trappista
- 1 konzerv ananász
- 1 dl főzőtejszín
Salátához:
- 10 dkg mozzarella
- 1 fej saláta
- 3 paradicsom
- 3 paprika
- 1 uborka
- 3 ek (olíva) olaj
- 3 ek víz
- 1 cs görög salátapor
Elkészítése:
A megmosott csirkemellet csíkokra vágjuk, bepácoljuk só,bors és kevés olaj keverékébe. Állni hagyjuk, közben elkészítjük a salátát. Megmossuk a zöldségeket, a salátát összetépkedjük, a paprikát csíkokra, a paradicsomot fél karikára, az uborkát vékony karikára vágjuk. A mozzarella golyókat apróra vágjuk, elkészítjük a salátaport 3 ek olíva olajból, 3 ek vízből és a porból. A zöldségeket egy tálba öntjük, rá a mozzarellát,majd az öntetet és jól összekeverjük. A húst megpároljuk, rögtön tepsibe tesszük, leöntjük 1 dl tejszínnel, rá az ananász, a kockára vágott füstölt sajt, majd a tetejére a reszelt sajt. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús puha nem lesz és a sajt elolvad.
Tálalás: Tejszínes két sajtos ananászos hús- mozzarella saláta-rizs
Gombásan is nagyon finom, a füstölt sajt mennyei!
Jó étvágyat! :-)