Tejszínes-ananászos csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Tejszínes-ananászos csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • bors
  • olaj
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 30 dkg trappista
  • 1 konzerv ananász
  • 1 dl főzőtejszín

Salátához:

  • 10 dkg mozzarella
  • 1 fej saláta
  • 3 paradicsom
  • 3 paprika
  • 1 uborka
  • 3 ek (olíva) olaj
  • 3 ek víz
  • 1 cs görög salátapor

Elkészítése:
A megmosott csirkemellet csíkokra vágjuk, bepácoljuk só,bors és kevés olaj keverékébe. Állni hagyjuk, közben elkészítjük a salátát. Megmossuk a zöldségeket, a salátát összetépkedjük, a paprikát csíkokra, a paradicsomot fél karikára, az uborkát vékony karikára vágjuk. A mozzarella golyókat apróra vágjuk, elkészítjük a salátaport 3 ek olíva olajból, 3 ek vízből és a porból. A zöldségeket egy tálba öntjük, rá a mozzarellát,majd az öntetet és jól összekeverjük. A húst megpároljuk, rögtön tepsibe tesszük, leöntjük 1 dl tejszínnel, rá az ananász, a kockára vágott füstölt sajt, majd a tetejére a reszelt sajt. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús puha nem lesz és a sajt elolvad.
Tálalás: Tejszínes két sajtos ananászos hús- mozzarella saláta-rizs
Gombásan is nagyon finom, a füstölt sajt mennyei!
Jó étvágyat! :-)