Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szezámmagos kínai csirke recept

Szezámmagos kínai csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Csirke:

    • 1/2 kg csirkemell
    • 1 ek szójaszósz, só
    • 6 ek liszt
    • 3 ek étkezési keményítő
    • 1,5 tk sütőpor
    • 1 ek olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    Máz:
    • 3 ek ketchup
    • 1-2 ek méz
    • 1 tk szójaszósz
    • Szezámmag

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, megsózzuk, majd kevés szójaszósszal meglocsoljuk, és félretesszük, hogy kicsit pácolódjon. Közben elkészítjük a tésztát. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, egy kevés sót, majd apránként adagoljuk hozzá a vizet, miközben csomómentesre keverjük. Sűrű, de folyós állagú masszát kell kapnunk.

    A pácolt csirkefalatokat a tésztába tesszük, és alaposan összeforgatjuk, hogy minden darabot egyenletesen bevonjon. Villával egyesével a forró olajba helyezzük a falatokat, és közepes lángon aranyszínűre sütjük. Amikor elkészültek, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

    A máz elkészítéséhez összekeverjük a ketchupot, a mézet és a szójaszószt, majd kóstolás után az ízlésünk szerint finomítunk az arányokon. A forró csirkefalatokat a mázba forgatjuk, hogy minden oldalukon bevonja őket a szósz. Tálalás előtt megszórjuk szezámmaggal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá