Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörtésztában sült csirkemell recept

Sörtésztában sült csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 egész filézett csirkemell
    • tej
    • 3 gerezd fokhagyma
    • fehérbors

    A tésztához:

    • 2-3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • 1-2 dl sör(olcsóbb is megfelel)
    • 2-3 csapott ek kukorica keményítő

    Elkészítése:

    Az elkészítést megelőző este előkészítjük a húst. A csirkemelleket megmossuk. Lecsepegtetjük és felszeleteljük. Mellenként kb. 6 szelet vágható.

    Egy tálba tesszük a húst, a fokhagymákat kinyomó segítségével összezúzzuk , majd a mellekre tesszük és kézzel kicsit átdörzsöljük, eligazítjuk, hogy mindenhova jusson.

    Felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, majd folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük éjjelre.

    Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk a melleket, majd elkészítjük a sörtésztát.

    Egy sűrű palacsintatésztát keverünk a hozzávalókból. A felvert tojásokat sózzuk, majd beleöntjük a sört, ezután a lisztet és végül a keményítőt tesszük a masszába.

    Először inkább kevesebb folyadékot tegyünk bele, hisz utólag azt még tudjuk pótolni. A húsokat megforgatjuk a masszába és forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

    Pirított burgonyával, pürével vagy különböző módon elkészített rizzsel, natúr vagy majonézes salátákkal vagy savanyúkkal tálaljuk.

    Tipp:


    Tipp: a leszűrt fokhagymás tejjel és sörrel együtt is készíthető a massza, azoknak megfelelő arányában keverve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá