Sörtésztában sült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 2 egész filézett csirkemell
- tej
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- fehérbors
A tésztához:
- 2-3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- só
- 1-2 dl sör(olcsóbb is megfelel)
- 2-3 csapott ek kukorica keményítő
Elkészítése:
Az elkészítést megelőző este előkészítjük a húst. A csirkemelleket megmossuk. Lecsepegtetjük és felszeleteljük. Mellenként kb. 6 szelet vágható.
Egy tálba tesszük a húst, a fokhagymákat kinyomó segítségével összezúzzuk , majd a mellekre tesszük és kézzel kicsit átdörzsöljük, eligazítjuk, hogy mindenhova jusson.
Felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, majd folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük éjjelre.
Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk a melleket, majd elkészítjük a sörtésztát.
Egy sűrű palacsintatésztát keverünk a hozzávalókból. A felvert tojásokat sózzuk, majd beleöntjük a sört, ezután a lisztet és végül a keményítőt tesszük a masszába.
Először inkább kevesebb folyadékot tegyünk bele, hisz utólag azt még tudjuk pótolni. A húsokat megforgatjuk a masszába és forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
Pirított burgonyával, pürével vagy különböző módon elkészített rizzsel, natúr vagy majonézes salátákkal vagy savanyúkkal tálaljuk.
Tipp:
Tipp: a leszűrt fokhagymás tejjel és sörrel együtt is készíthető a massza, azoknak megfelelő arányában keverve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »