Hozzávalók:
A tésztához:
Elkészítése:
Az elkészítést megelőző este előkészítjük a húst. A csirkemelleket megmossuk. Lecsepegtetjük és felszeleteljük. Mellenként kb. 6 szelet vágható.
Egy tálba tesszük a húst, a fokhagymákat kinyomó segítségével összezúzzuk , majd a mellekre tesszük és kézzel kicsit átdörzsöljük, eligazítjuk, hogy mindenhova jusson.
Felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, majd folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük éjjelre.
Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk a melleket, majd elkészítjük a sörtésztát.
Egy sűrű palacsintatésztát keverünk a hozzávalókból. A felvert tojásokat sózzuk, majd beleöntjük a sört, ezután a lisztet és végül a keményítőt tesszük a masszába.
Először inkább kevesebb folyadékot tegyünk bele, hisz utólag azt még tudjuk pótolni. A húsokat megforgatjuk a masszába és forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
Pirított burgonyával, pürével vagy különböző módon elkészített rizzsel, natúr vagy majonézes salátákkal vagy savanyúkkal tálaljuk.
Tipp: a leszűrt fokhagymás tejjel és sörrel együtt is készíthető a massza, azoknak megfelelő arányában keverve.