Sörtésztában sült csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 egész filézett csirkemell
  • tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fehérbors

A tésztához:

  • 2-3 tojás
  • liszt
  • 1-2 dl sör(olcsóbb is megfelel)
  • 2-3 csapott ek kukorica keményítő

Elkészítése:

Az elkészítést megelőző este előkészítjük a húst. A csirkemelleket megmossuk. Lecsepegtetjük és felszeleteljük. Mellenként kb. 6 szelet vágható.

Egy tálba tesszük a húst, a fokhagymákat kinyomó segítségével összezúzzuk , majd a mellekre tesszük és kézzel kicsit átdörzsöljük, eligazítjuk, hogy mindenhova jusson.

Felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, majd folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük éjjelre.

Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk a melleket, majd elkészítjük a sörtésztát.

Egy sűrű palacsintatésztát keverünk a hozzávalókból. A felvert tojásokat sózzuk, majd beleöntjük a sört, ezután a lisztet és végül a keményítőt tesszük a masszába.

Először inkább kevesebb folyadékot tegyünk bele, hisz utólag azt még tudjuk pótolni. A húsokat megforgatjuk a masszába és forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

Pirított burgonyával, pürével vagy különböző módon elkészített rizzsel, natúr vagy majonézes salátákkal vagy savanyúkkal tálaljuk.

Tipp:


Tipp: a leszűrt fokhagymás tejjel és sörrel együtt is készíthető a massza, azoknak megfelelő arányában keverve.