Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal sonkával töltött csirkemell rolád, sajtszószban sütve, zöldséges rizzsel recept

Sajttal sonkával töltött csirkemell rolád, sajtszószban sütve, zöldséges rizzsel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 2 csirkemell
    • 8 szelet sonka
    • 20 dkg reszelhető sajt
    • 1 sonkás ízű tömlős sajt
    • bors
    • szerecsendió
    • 3 dl rizs
    • 1 szál répa
    • 2-3 szál újhagyma
    • 2 db nagyobb gomba
    • 2 cs petrezselyem
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 5 dkg vaj
    • 2-3 dl tej
    • 5 dkg liszt
    • 6 dl víz
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A megmosott megtisztított csirkemellet 8 egyenlő szeletre vágom, kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom, ráteszek 1 szelet sonkát és egy darab sajtot, feltekerem és a kiolajozott tepsibe teszem.

    A sajtot úgy osztom el, hogy maradjon kevés a tetejére is.

    A vajból és a lisztből rántást készítek, belenyomom a fokhagymát, egyet-kettőt keverek rajta és felengedem a tejjel, sózom, borsozom, adok hozzá szerecsendiót, felfőzöm és leveszem a tűzről. Ekkor adom hozzá az aprított petrezselymet és a tömlős sajtot.

    Ráöntöm a csirkemell roládokra, vigyázok hogy mindre jusson szósz, fólia alatt 200 fokon 20 percig sütöm, ezután rászórom a sajtot még 10 percig sütöm, majd 250 fokon addig sütöttem amíg lett egy kis színe.

    A rizshez az olajat forrósítottam, megfuttattam rajta a hagymát, azután jól lepirítottam a gombát, ekkor adtam hozzá a petrezselymet ezzel is pirítottam egy kicsit, majd következett a rizs amit szintén pirítottam 1-2 percig.

    Felöntöttem a vízzel, sóztam, borsoztam és hagytam főni. Közben a répát apró kockára vágtam és akkor kevertem hozzá, mikor már csak kevés víz volt a rizsen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá