Sajttal sonkával töltött csirkemell rolád, sajtszószban sütve, zöldséges rizzsel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 8 szelet sonka
  • 20 dkg reszelhető sajt
  • 1 sonkás ízű tömlős sajt
  • bors
  • szerecsendió
  • 3 dl rizs
  • 1 szál répa
  • 2-3 szál újhagyma
  • 2 db nagyobb gomba
  • 2 cs petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2-3 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 6 dl víz
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése:

A megmosott megtisztított csirkemellet 8 egyenlő szeletre vágom, kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom, ráteszek 1 szelet sonkát és egy darab sajtot, feltekerem és a kiolajozott tepsibe teszem.

A sajtot úgy osztom el, hogy maradjon kevés a tetejére is.

A vajból és a lisztből rántást készítek, belenyomom a fokhagymát, egyet-kettőt keverek rajta és felengedem a tejjel, sózom, borsozom, adok hozzá szerecsendiót, felfőzöm és leveszem a tűzről. Ekkor adom hozzá az aprított petrezselymet és a tömlős sajtot.

Ráöntöm a csirkemell roládokra, vigyázok hogy mindre jusson szósz, fólia alatt 200 fokon 20 percig sütöm, ezután rászórom a sajtot még 10 percig sütöm, majd 250 fokon addig sütöttem amíg lett egy kis színe.

A rizshez az olajat forrósítottam, megfuttattam rajta a hagymát, azután jól lepirítottam a gombát, ekkor adtam hozzá a petrezselymet ezzel is pirítottam egy kicsit, majd következett a rizs amit szintén pirítottam 1-2 percig.

Felöntöttem a vízzel, sóztam, borsoztam és hagytam főni. Közben a répát apró kockára vágtam és akkor kevertem hozzá, mikor már csak kevés víz volt a rizsen.