Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott csirkemell recept

Rakott csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 2 db csirkemell
    • fél kiló vegyes zöldség (karfiol, répa, brokkoli, borsó stb)
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg rizs
    • bors
    • 1 evőkanál sült csirke fűszer só (vagy ami épp kéznél van)
    • liszt
    • olaj

    Sajtmártás:

    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg liszt
    • kb 5 dl tej
    • bors
    • szerecsendió
    • 1 nagy mozzarella golyó vagy 10 dkg más sajt

    Elkészítés:
    A csirkemelleket felszeletelem, sózom, borsozom, megforgatom lisztben és hirtelen mindkét oldalát átsütöm. A visszamaradt olajon övegesre pirítom a fél főre vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát is. Jöhet a rétegezés. (Ha van otthon szalonna, tehetünk a tepsi aljára apró kockára vágva.) A tepsi alját kiolajozom, majd erre jöhet egy sor csirkemell, erre a zöldségek, majd a pirított hagyma, a rizs (lehet nyersen is és előfőzötten is) és végül újra csirkemell. Természetesen rétegenként fűszerezni kell! Ha a rizst nyersen teszem bele, akkor felöntöm annyi vízzel, amiben a rizs megfő.
    200 fokon 25 percig sütöm, majd a sajtmártást a tetejére teszem és még 10 percig sütöm, de már 220 fokon.

    Sajtmártás:
    A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, a végén bele reszelem, a sajtot jól kikeverem, és félre teszem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá