Rakott csirkemell recept

Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- fél kiló vegyes zöldség (karfiol, répa, brokkoli, borsó stb)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg rizs
- só
- bors
- 1 evőkanál sült csirke fűszer só (vagy ami épp kéznél van)
- liszt
- olaj
Sajtmártás:
- 5 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- kb 5 dl tej
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 nagy mozzarella golyó vagy 10 dkg más sajt
Elkészítés:
A csirkemelleket felszeletelem, sózom, borsozom, megforgatom lisztben és hirtelen mindkét oldalát átsütöm. A visszamaradt olajon övegesre pirítom a fél főre vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát is. Jöhet a rétegezés. (Ha van otthon szalonna, tehetünk a tepsi aljára apró kockára vágva.) A tepsi alját kiolajozom, majd erre jöhet egy sor csirkemell, erre a zöldségek, majd a pirított hagyma, a rizs (lehet nyersen is és előfőzötten is) és végül újra csirkemell. Természetesen rétegenként fűszerezni kell! Ha a rizst nyersen teszem bele, akkor felöntöm annyi vízzel, amiben a rizs megfő.
200 fokon 25 percig sütöm, majd a sajtmártást a tetejére teszem és még 10 percig sütöm, de már 220 fokon.
Sajtmártás:
A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, a végén bele reszelem, a sajtot jól kikeverem, és félre teszem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »