Hozzávalók:
Sajtmártás:
Elkészítés:
A csirkemelleket felszeletelem, sózom, borsozom, megforgatom lisztben és hirtelen mindkét oldalát átsütöm. A visszamaradt olajon övegesre pirítom a fél főre vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a fokhagymát is. Jöhet a rétegezés. (Ha van otthon szalonna, tehetünk a tepsi aljára apró kockára vágva.) A tepsi alját kiolajozom, majd erre jöhet egy sor csirkemell, erre a zöldségek, majd a pirított hagyma, a rizs (lehet nyersen is és előfőzötten is) és végül újra csirkemell. Természetesen rétegenként fűszerezni kell! Ha a rizst nyersen teszem bele, akkor felöntöm annyi vízzel, amiben a rizs megfő.
200 fokon 25 percig sütöm, majd a sajtmártást a tetejére teszem és még 10 percig sütöm, de már 220 fokon.
Sajtmártás:
A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, a végén bele reszelem, a sajtot jól kikeverem, és félre teszem.