Karfiolos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 egész csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 3 ek liszt
- 1 ek mustár
- só, bors, delikát,
- csipetnyi kakukkfű és gyömbér
- petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 ek olaj a sütéshez
Elkészítése:
A karfiolt apró rózsáira szedjük és sós vízben háromnegyedig főzzük. A csirkemellet felcsíkozzuk és a hagymával együtt megpároljuk. Fűszerezzük a szükséges fűszerekkel.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, tejszínnel és a mustárral. Ráöntjük a csirkemellre.
A karfiolt is hozzáadjuk és együtt főzzük teljesen puhára. Ha túl sűrű a mártás, a karfiol főzőlevével hígítsuk. Rizzsel vagy tésztával fogyasztva, de önmagában is kiváló egytálétel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »