Karfiolos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 egész csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 3 ek liszt
- 1 ek mustár
- só, bors, delikát,
- csipetnyi kakukkfű és gyömbér
- petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 ek olaj a sütéshez
Elkészítése:
A karfiolt apró rózsáira szedjük és sós vízben háromnegyedig főzzük. A csirkemellet felcsíkozzuk és a hagymával együtt megpároljuk. Fűszerezzük a szükséges fűszerekkel.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, tejszínnel és a mustárral. Ráöntjük a csirkemellre.
A karfiolt is hozzáadjuk és együtt főzzük teljesen puhára. Ha túl sűrű a mártás, a karfiol főzőlevével hígítsuk. Rizzsel vagy tésztával fogyasztva, de önmagában is kiváló egytálétel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »