Karfiolos csirkemell recept
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1 egész csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 dl főzőtejszín
- 3 ek liszt
- 1 ek mustár
- só, bors, delikát,
- csipetnyi kakukkfű és gyömbér
- petrezselyemzöld apróra vágva
- 1 ek olaj a sütéshez
Elkészítése:
A karfiolt apró rózsáira szedjük és sós vízben háromnegyedig főzzük. A csirkemellet felcsíkozzuk és a hagymával együtt megpároljuk. Fűszerezzük a szükséges fűszerekkel.
A tejfölt kikeverjük a liszttel, tejszínnel és a mustárral. Ráöntjük a csirkemellre.
A karfiolt is hozzáadjuk és együtt főzzük teljesen puhára. Ha túl sűrű a mártás, a karfiol főzőlevével hígítsuk. Rizzsel vagy tésztával fogyasztva, de önmagában is kiváló egytálétel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

