Fokhagymás sült csirkemell recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 3 db szép csirkemell filé, csont nélkül, felcsíkozva
- 1 negyed vöröshagyma, apróra vágva
- 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva, vagy lereszelve
- 1 citrom leve
- jó sok petrezselyem zöld, apróra vágva
- só
- bors
- olíva olaj
Elkészítés:
Annyi dolgunk van csak, hogy a csirkemell csíkokat a hagymával együtt magas hőfokon süssük ki az olíva olajban. A csirkemell nagyon hamar átpuhul, ezért 5 perc után vegyük lejjebb a tüzet, és adjuk hozzá a fokhagymát, majd sózzunk és borsozzunk. A sütés legutolsó szakaszában adjuk a petrezselyem zöldjét is a csirkéhez, forgassuk át a hússal, és már készen is vagyunk.
A fokhagymás sült csirkemellet rizzsel fogyasszuk, a tetejére pedig facsarjunk egy kis citromot.
Ehhez a recepthez egy könnyű fehérbort, mondjuk egy Tolnai furmintot ajánlanék.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.