Fokhagymás sült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 3 db szép csirkemell filé, csont nélkül, felcsíkozva
- 1 negyed vöröshagyma, apróra vágva
- 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva, vagy lereszelve
- 1 citrom leve
- jó sok petrezselyem zöld, apróra vágva
- só
- bors
- olíva olaj
Elkészítés:
Annyi dolgunk van csak, hogy a csirkemell csíkokat a hagymával együtt magas hőfokon süssük ki az olíva olajban. A csirkemell nagyon hamar átpuhul, ezért 5 perc után vegyük lejjebb a tüzet, és adjuk hozzá a fokhagymát, majd sózzunk és borsozzunk. A sütés legutolsó szakaszában adjuk a petrezselyem zöldjét is a csirkéhez, forgassuk át a hússal, és már készen is vagyunk.
A fokhagymás sült csirkemellet rizzsel fogyasszuk, a tetejére pedig facsarjunk egy kis citromot.
Ehhez a recepthez egy könnyű fehérbort, mondjuk egy Tolnai furmintot ajánlanék.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »