Fokhagymás sült csirkemell recept

Hozzávalók:
- 3 db szép csirkemell filé, csont nélkül, felcsíkozva
- 1 negyed vöröshagyma, apróra vágva
- 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva, vagy lereszelve
- 1 citrom leve
- jó sok petrezselyem zöld, apróra vágva
- só
- bors
- olíva olaj
Elkészítés:
Annyi dolgunk van csak, hogy a csirkemell csíkokat a hagymával együtt magas hőfokon süssük ki az olíva olajban. A csirkemell nagyon hamar átpuhul, ezért 5 perc után vegyük lejjebb a tüzet, és adjuk hozzá a fokhagymát, majd sózzunk és borsozzunk. A sütés legutolsó szakaszában adjuk a petrezselyem zöldjét is a csirkéhez, forgassuk át a hússal, és már készen is vagyunk.
A fokhagymás sült csirkemellet rizzsel fogyasszuk, a tetejére pedig facsarjunk egy kis citromot.
Ehhez a recepthez egy könnyű fehérbort, mondjuk egy Tolnai furmintot ajánlanék.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »