Fokhagymás sült csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 3 db szép csirkemell filé, csont nélkül, felcsíkozva
  • 1 negyed vöröshagyma, apróra vágva
  • 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva, vagy lereszelve
  • 1 citrom leve
  • jó sok petrezselyem zöld, apróra vágva
  • bors
  • olíva olaj

Elkészítés:

Annyi dolgunk van csak, hogy a csirkemell csíkokat a hagymával együtt magas hőfokon süssük ki az olíva olajban. A csirkemell nagyon hamar átpuhul, ezért 5 perc után vegyük lejjebb a tüzet, és adjuk hozzá a fokhagymát, majd sózzunk és borsozzunk. A sütés legutolsó szakaszában adjuk a petrezselyem zöldjét is a csirkéhez, forgassuk át a hússal, és már készen is vagyunk.
A fokhagymás sült csirkemellet rizzsel fogyasszuk, a tetejére pedig facsarjunk egy kis citromot.
Ehhez a recepthez egy könnyű fehérbort, mondjuk egy Tolnai furmintot ajánlanék.