Dubarry szerű csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 nagy szelet csirkemell filé
- 7-8 darab karfiolrózsa
- só, bors,szerecsendió ízlés szerint, csapott mokkáskanál pirospaprika
- 5 dkg rozs liszt+ egy teáskanál rozsliszt
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
- egy tömlős krémsajt 2/3 része
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 4 szelet piros kápia paprika
Elkészítése:
A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni.
A hússzeleteket kicsit megütögetjük, majd sózzuk , borsozzuk és beleforgatjuk az egy teáskanál rozsliszt+ paprika keverékbe.
Teflon serpenyőben az olajat felhevítjük és a csirke mellett elősütjük, oldalanként kb. 3-3- percig.
Egy kerámia tepsit a vajas papírral körbekenünk és ebbe átszedjük a húst. Erre tesszük a roppanósra főtt karfiolrózsákat.
A tepsiben amiben a húst elősütöttem elkészítettem mártást. A vajat mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük.
Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, beletesszük a tömlős sajtot . Ezt a masszát kanállal rászedjük a karfiolra, a tetejére rátesszük a paprika szeletet és forró sütőbe toljuk.
Nálam 180 fokon légkeveréses fokozaton 20 percig sült. Amikor megbarnul a mártás rászórjuk a parmezánt és 2-3 percre visszatoljuk a sütőbe ameddig ráolvad a tetejére. Annyira ízlett, hogy hétvégén ismét elkészítem.
Rizzsel és uborkasalátával ettük.
Jó étvágyat!