Dubarry szerű csirkemell

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Dubarry szerű csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 nagy szelet csirkemell filé
  • 7-8 darab karfiolrózsa
  • só, bors,szerecsendió ízlés szerint, csapott mokkáskanál pirospaprika
  • 5 dkg rozs liszt+ egy teáskanál rozsliszt
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • egy tömlős krémsajt 2/3 része
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 4 szelet piros kápia paprika

Elkészítése:

A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni.

A hússzeleteket kicsit megütögetjük, majd sózzuk , borsozzuk és beleforgatjuk az egy teáskanál rozsliszt+ paprika keverékbe.

Teflon serpenyőben az olajat felhevítjük és a csirke mellett elősütjük, oldalanként kb. 3-3- percig.

Egy kerámia tepsit a vajas papírral körbekenünk és ebbe átszedjük a húst. Erre tesszük a roppanósra főtt karfiolrózsákat.

A tepsiben amiben a húst elősütöttem elkészítettem  mártást.  A  vajat mérsékelt lángon felolvasztjuk, csomómentesre keverjük benne a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva sűrűre főzzük.

Közben fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval, beletesszük a tömlős sajtot . Ezt a masszát kanállal rászedjük a karfiolra, a tetejére rátesszük a paprika szeletet és forró sütőbe toljuk.

Nálam 180 fokon légkeveréses fokozaton 20 percig sült. Amikor megbarnul a mártás rászórjuk a parmezánt és 2-3 percre visszatoljuk a sütőbe ameddig ráolvad a tetejére. Annyira ízlett, hogy hétvégén ismét elkészítem.

Rizzsel és uborkasalátával ettük.

Jó étvágyat!