Csőben sült csirkemell recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 db csirkemell filé
- 1 kg nagy méretű gomba
- 2 db közepes sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- 2 db nagy mozzarella golyó
- 5 dkg parmezán
- 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál liszt
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem (saját keveréket használok, só, bors, fokhagyma granulátum) megforgatom a lisztben és hirtelen átsütöm mindkét oldalát, majd egy jénai aljára rakosgatom.
A visszamaradt olajon megpirítom az egész gombákat 2 db kivételével, és a húsra rakom.
Közben a hagymát félfőre vágom lepirítom, erre jön a maradék gomba apróra vágva, majd a répa, jól összepirítom ezt is fűszerezem.
A hús tetején egyenletesen elosztom, felöntöm a főzőtejszínnel lefedem, és 30 percig sütöm 200 fokon. Ekkor a tetejére teszem a sajtot még addig sütöm amíg aranybarna lesz.
Vegyes zöld salátával és joghurt öntettel tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

