Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült csirkemell recept

Csőben sült csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • 2 db csirkemell filé
    • 1 kg nagy méretű gomba
    • 2 db közepes sárgarépa
    • 1 fej vöröshagyma
    • bors
    • 2 db nagy mozzarella golyó
    • 5 dkg parmezán
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 evőkanál liszt
    • olaj

    Elkészítés:
    A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem (saját keveréket használok, só, bors, fokhagyma granulátum) megforgatom a lisztben és hirtelen átsütöm mindkét oldalát, majd egy jénai aljára rakosgatom.

    A visszamaradt olajon megpirítom az egész gombákat 2 db kivételével, és a húsra rakom.

    Közben a hagymát félfőre vágom lepirítom, erre jön a maradék gomba apróra vágva, majd a répa, jól összepirítom ezt is fűszerezem.

    A hús tetején egyenletesen elosztom, felöntöm a főzőtejszínnel lefedem, és 30 percig sütöm 200 fokon. Ekkor a tetejére teszem a sajtot még addig sütöm amíg aranybarna lesz.

    Vegyes zöld salátával és joghurt öntettel tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá