Csőben sült csirkemell

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemell filé
  • 1 kg nagy méretű gomba
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors
  • 2 db nagy mozzarella golyó
  • 5 dkg parmezán
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • olaj

Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem (saját keveréket használok, só, bors, fokhagyma granulátum) megforgatom a lisztben és hirtelen átsütöm mindkét oldalát, majd egy jénai aljára rakosgatom.

A visszamaradt olajon megpirítom az egész gombákat 2 db kivételével, és a húsra rakom.

Közben a hagymát félfőre vágom lepirítom, erre jön a maradék gomba apróra vágva, majd a répa, jól összepirítom ezt is fűszerezem.

A hús tetején egyenletesen elosztom, felöntöm a főzőtejszínnel lefedem, és 30 percig sütöm 200 fokon. Ekkor a tetejére teszem a sajtot még addig sütöm amíg aranybarna lesz.

Vegyes zöld salátával és joghurt öntettel tálalom.