Csirkemell rozmaringos sütőtökkel recept
Hozzávalók:
- csirkemell
- egy kisebb sütőtök
- 1 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
- rozmaring
- csili
- egy tk méz ( cukorbetegek édesítőszert,vagy diabetikus mézet használjanak)
- só
- frissen őrölt bors
- 1 dl fehér bor
Elkészítése:
A csirkemell filét bepácoljuk a bors, az olíva olaj és a csili keverékébe. Ameddig a hús pácolódik, megpucoljuk a sütőtököt és felkarikázzuk.
Az olívaolajat egy teflon serpenyőbe öntjük, rátesszük a vajat és beletesszük a felkarikázott tököt, egy pici rozmaringot és a csilit. Csorgatunk bele mézet, majd sózzuk és borsozzuk. Amikor az egyik oldala megpirul, megfordítjuk és lefedve roppanósra pároljuk.
Egy másik teflon serpenyőbe olívaolajon és vajon megpirítjuk a csirkemellet, majd amikor az egyik oldala megpirul, megfordítjuk és két perc pirulás után ráöntjük a bort. Beleteszünk egy rozmaring ágat és lefedve 3-4 percig pároljuk.
Köretnek párolt rizst kínálunk hozzá!
Tipp:
Ha nem elég édes a sütőtök, akkor érdemes mézzel tovább édesíteni.
Vigyázni kell, hogy csak 3-4 percig pároljuk a sütőtököt, mert szétesik és akkor nehezebb a tálalás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

