Csirkemell rozmaringos sütőtökkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemell rozmaringos sütőtökkel

Hozzávalók:

  • csirkemell
  • egy kisebb sütőtök
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • rozmaring
  • csili
  • egy tk méz ( cukorbetegek édesítőszert,vagy diabetikus mézet használjanak)
  • frissen őrölt bors
  • 1 dl fehér bor

Elkészítése:

A csirkemell filét bepácoljuk a bors, az olíva olaj és a csili keverékébe. Ameddig a hús pácolódik, megpucoljuk a sütőtököt és felkarikázzuk.

Az olívaolajat egy teflon serpenyőbe öntjük, rátesszük a vajat és beletesszük a felkarikázott tököt, egy pici rozmaringot és a csilit. Csorgatunk bele mézet, majd sózzuk és borsozzuk.  Amikor az egyik oldala megpirul, megfordítjuk és lefedve roppanósra pároljuk.

Egy másik teflon serpenyőbe olívaolajon és vajon megpirítjuk a csirkemellet, majd amikor az egyik oldala megpirul, megfordítjuk és két perc pirulás után ráöntjük a bort. Beleteszünk egy rozmaring ágat és lefedve 3-4 percig pároljuk.

Köretnek párolt rizst kínálunk hozzá!

Tipp:

Ha nem elég édes a sütőtök, akkor érdemes mézzel tovább édesíteni.
Vigyázni kell, hogy csak 3-4 percig pároljuk a sütőtököt, mert szétesik és akkor nehezebb a tálalás.