Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemell filét bepácoljuk a bors, az olíva olaj és a csili keverékébe. Ameddig a hús pácolódik, megpucoljuk a sütőtököt és felkarikázzuk.
Az olívaolajat egy teflon serpenyőbe öntjük, rátesszük a vajat és beletesszük a felkarikázott tököt, egy pici rozmaringot és a csilit. Csorgatunk bele mézet, majd sózzuk és borsozzuk. Amikor az egyik oldala megpirul, megfordítjuk és lefedve roppanósra pároljuk.
Egy másik teflon serpenyőbe olívaolajon és vajon megpirítjuk a csirkemellet, majd amikor az egyik oldala megpirul, megfordítjuk és két perc pirulás után ráöntjük a bort. Beleteszünk egy rozmaring ágat és lefedve 3-4 percig pároljuk.
Köretnek párolt rizst kínálunk hozzá!
Ha nem elég édes a sütőtök, akkor érdemes mézzel tovább édesíteni.
Vigyázni kell, hogy csak 3-4 percig pároljuk a sütőtököt, mert szétesik és akkor nehezebb a tálalás.