Baconos csirkemelles őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 60 dkg filézett csirkemell
- 1 csomag szeletelt bacon
- só
- bors
- 5 ek tejföl
- 1 szelet kenyér beáztatva
- 3 ek liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 kis gerezd fokhagyma
- sok petrezselyem apróra vágva
- 1 kisebb sárgarépa megpárolva és apró kockára vágva
Elkészítése:
A húst apró kockákra vágjuk. A tejfölt a tojással és a sajttal kikeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, az apróra vágott sárgarépát és a kinyomkodott kenyeret is, majd a zúzott fokhagymát, végül a húst és a lisztet is belekeverjük. Alaposan összedolgozzuk a masszát. Egy őzgerincformát kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, majd belefektetjük a bacon csíkokat, úgy, hogy a szélei túl lógjanak. A húsos keveréket beleöntjük, majd a lelógó részeket ráhajtjuk. Fél pohár tejfölt kikeverünk egy tojással, majd ezzel megkenjük a szalonnát. Reszelt sajttal megszórjuk, majd 170-180 fokon szép pirosra sütjük. Amikor kihűlt felszeleteljük. Én rizzsel és burgonya krokettel tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »