Baconos csirkemelles őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 60 dkg filézett csirkemell
- 1 csomag szeletelt bacon
- só
- bors
- 5 ek tejföl
- 1 szelet kenyér beáztatva
- 3 ek liszt
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 kis gerezd fokhagyma
- sok petrezselyem apróra vágva
- 1 kisebb sárgarépa megpárolva és apró kockára vágva
Elkészítése:
A húst apró kockákra vágjuk. A tejfölt a tojással és a sajttal kikeverjük, majd sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselymet, az apróra vágott sárgarépát és a kinyomkodott kenyeret is, majd a zúzott fokhagymát, végül a húst és a lisztet is belekeverjük. Alaposan összedolgozzuk a masszát. Egy őzgerincformát kivajazunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, majd belefektetjük a bacon csíkokat, úgy, hogy a szélei túl lógjanak. A húsos keveréket beleöntjük, majd a lelógó részeket ráhajtjuk. Fél pohár tejfölt kikeverünk egy tojással, majd ezzel megkenjük a szalonnát. Reszelt sajttal megszórjuk, majd 170-180 fokon szép pirosra sütjük. Amikor kihűlt felszeleteljük. Én rizzsel és burgonya krokettel tálaltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »