Baconbe tekert sajtszószos csirkemell recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 20 dkg bacon szeletelve
- 2,5 dl lm tej
- 35 dkg lm zöldfűszeres krémsajt
- 1 tk dijoni mustár
- 1 tk dijoni magos mustár
- Ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkemellet megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, nagyobb darabogra vagdosom, sózom, borsozom, majd minden darab húst egy-egy szelet baconbe tekerek. A “csomagocskákat” egy jénai tálba teszem és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percet sütöm.
A tejet, a krémsajttal és a mustáűrokkal egy turmix segítségével alaposan elkeverem és a 25 perc sütésiidő letelte után a csirkemellre öntöm és visszateszem a sütőbe, további 30 percre.
Az elkészült ételt ízlés szerint burgonyakrokettel, pároltrizzsel kínálom.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »