Aszalt szilvával töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 40 dkg magozott aszalt szilva
- 3 dl vörösbor
- 10 dkg vaj
- 1 rúd fahéj
- 15 dkg szeletelt bacon
- 0,5 dl olaj
- só
- 1 kg krumpli
Elkészítése:
A kiklopfolt csirkemelleket sózzuk be. Amíg érlelődnek a sóban addig elkészítjük az aszalt szilvás tölteléket. 40 dkg szilvát 10 dkg vajjal és 3 dl vörös borral 1 fahéj rúddal főzzük össze 5 percig. Kiveszünk, annyi darab szilvát ahány szelet húsunk van. Leterítjük a bacon szeleteket, erre fektetjük a húst. A szilva szemeket beletöltögetjük a húsba. Ezután fogpiszkálóval gondosan összetűzzük mindkét oldalát a húsnak. Ez azért fontos, hogy a szilvák ne jöjjenek ki sülés közben. Vékonyan megkent olajos tepsibe fektetjük a húsokat. Nem kell sok olaj alá, hiszen a bacon eleve fog zsiradékot engedni. Köretként elkészítjük a krumplipürénket. Amikor a hús megsült tálalhatjuk a húst. Tányérra rakjuk a húst szembe a krumplit, és ami meg maradt vörös boros szilva az lesz az öntet isteni íze van. Jó étvágyat a recepthez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »