Aszalt szilvával töltött csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 40 dkg magozott aszalt szilva
- 3 dl vörösbor
- 10 dkg vaj
- 1 rúd fahéj
- 15 dkg szeletelt bacon
- 0,5 dl olaj
- só
- 1 kg krumpli
Elkészítése:
A kiklopfolt csirkemelleket sózzuk be. Amíg érlelődnek a sóban addig elkészítjük az aszalt szilvás tölteléket. 40 dkg szilvát 10 dkg vajjal és 3 dl vörös borral 1 fahéj rúddal főzzük össze 5 percig. Kiveszünk, annyi darab szilvát ahány szelet húsunk van. Leterítjük a bacon szeleteket, erre fektetjük a húst. A szilva szemeket beletöltögetjük a húsba. Ezután fogpiszkálóval gondosan összetűzzük mindkét oldalát a húsnak. Ez azért fontos, hogy a szilvák ne jöjjenek ki sülés közben. Vékonyan megkent olajos tepsibe fektetjük a húsokat. Nem kell sok olaj alá, hiszen a bacon eleve fog zsiradékot engedni. Köretként elkészítjük a krumplipürénket. Amikor a hús megsült tálalhatjuk a húst. Tányérra rakjuk a húst szembe a krumplit, és ami meg maradt vörös boros szilva az lesz az öntet isteni íze van. Jó étvágyat a recepthez!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »