Rakott csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 6 db filézett csirkecomb (lehet csirkemell vagy sertéshús is)
- 6 nagyobb paradicsom
- 20 dkg sajt
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- oregánó
- 1 bögre rizs (kb 2,5 dl)
- 4 evőkanál liszt
- 1 dl olaj
Elkészítés:
Az apró kockára vágott hagymát kevés olajon jól lepirítom. Erre jön a rizs, jól átforgatom és felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, és háromnegyed kész állapotig főzöm.
A húst sózom, borsozom, megforgatom lisztben, majd olajon mindkét oldalát hirtelen kisütöm.
A visszamaradt olajat egy tepsi aljára öntöm, erre jön a rizs, összekeverem az olajjal. Ezután szép sorban ráhelyezem a húsokat, megszórom az oregánóval, ezután jön a karikára vágott paradicsom, végül a sajt.
200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »