Paprikás csirke nokedlivel recept
Hozzávalók:
- 6 egész csirkecomb
- 2 szelet mangalica szalonna kockára vágva
- 3 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
- fél zöld hegyes erős paprika karikára várva
- 1 tv paprika karikára vágva
- 1 nagyobb fej paradicsom kockára vágva
- 3 gerezd fokhagyma félbe vágva
- 2 ek fűszerpaprika
- 2 kis pohár laktóz mentes tejföl
- 3 ek kukorica keményítő
- só
A nokedlihez:
- 11 ek gluténmentes liszt
- 2 ek kukoricaliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl víz
- só
Elkészítése:
A szalonnának kisütöm a zsírját, rádobom a vöröshagymát, üvegesre pirítom, majd hozzáadom a paprikákat, a paradicsomot, néhány percig párolom, beleszórom a fűszerpaprikát, összeforgatom, majd beleteszem a csirkecombokat, a fokhagymát, sózom és felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.
Addig főzöm, amíg a csirkecombok puhára főnek és közben elkészítem a nokedlit.
Összekeverem a hozzávalókat a nokedlihez – aki nem gluténérzékeny az készítsen hagyományos nokedli tésztát – forrásban lévő, sós vízbe szaggatom és készre főzöm.
Ha a combok megfőttek, kiveszem őket egy tányérra. A szafthoz hozzáadom a tejfölöket, a keményítőt és felforralom.
Ha elkészült az étel, nokedlivel, savanyú uborkával tálalom és minimum 2 adagot eszek belőle egyszerre! :)
Jó étvágyat!