Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paprikás csirke nokedlivel recept

Paprikás csirke nokedlivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 egész csirkecomb
    • 2 szelet mangalica szalonna kockára vágva
    • 3 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
    • fél zöld hegyes erős paprika karikára várva
    • 1 tv paprika karikára vágva
    • 1 nagyobb fej paradicsom kockára vágva
    • 3 gerezd fokhagyma félbe vágva
    • 2 ek fűszerpaprika
    • 2 kis pohár laktóz mentes tejföl
    • 3 ek kukorica keményítő

    A nokedlihez:

    • 11 ek gluténmentes liszt
    • 2 ek kukoricaliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 dl víz

    Elkészítése:

    A szalonnának kisütöm a zsírját, rádobom a vöröshagymát, üvegesre pirítom, majd hozzáadom a paprikákat, a paradicsomot, néhány percig párolom, beleszórom a fűszerpaprikát, összeforgatom, majd beleteszem a csirkecombokat, a fokhagymát, sózom és felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.

    Addig főzöm, amíg a csirkecombok puhára főnek és közben elkészítem a nokedlit.

    Összekeverem a hozzávalókat a nokedlihez – aki nem gluténérzékeny az készítsen hagyományos nokedli tésztát – forrásban lévő, sós vízbe szaggatom és készre főzöm.

    Ha a combok megfőttek, kiveszem őket egy tányérra. A szafthoz hozzáadom a tejfölöket, a keményítőt és felforralom.

    Ha elkészült az étel, nokedlivel, savanyú uborkával tálalom és minimum 2 adagot eszek belőle egyszerre! :)

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá