Paprikás csirke nokedlivel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 egész csirkecomb
  • 2 szelet mangalica szalonna kockára vágva
  • 3 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • fél zöld hegyes erős paprika karikára várva
  • 1 tv paprika karikára vágva
  • 1 nagyobb fej paradicsom kockára vágva
  • 3 gerezd fokhagyma félbe vágva
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 2 kis pohár laktóz mentes tejföl
  • 3 ek kukorica keményítő

A nokedlihez:

  • 11 ek gluténmentes liszt
  • 2 ek kukoricaliszt
  • 3 tojás
  • 4 dl víz

Elkészítése:

A szalonnának kisütöm a zsírját, rádobom a vöröshagymát, üvegesre pirítom, majd hozzáadom a paprikákat, a paradicsomot, néhány percig párolom, beleszórom a fűszerpaprikát, összeforgatom, majd beleteszem a csirkecombokat, a fokhagymát, sózom és felöntöm annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.

Addig főzöm, amíg a csirkecombok puhára főnek és közben elkészítem a nokedlit.

Összekeverem a hozzávalókat a nokedlihez – aki nem gluténérzékeny az készítsen hagyományos nokedli tésztát – forrásban lévő, sós vízbe szaggatom és készre főzöm.

Ha a combok megfőttek, kiveszem őket egy tányérra. A szafthoz hozzáadom a tejfölöket, a keményítőt és felforralom.

Ha elkészült az étel, nokedlivel, savanyú uborkával tálalom és minimum 2 adagot eszek belőle egyszerre! :)

Jó étvágyat!