Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukorica pelyhes csirkecomb, burgonya chips, fejes saláta recept

Kukorica pelyhes csirkecomb, burgonya chips, fejes saláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • Személyenként 2 csirkecomb
    • 10 dkg natúr kukorica pehely
    • 10 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl tej
    • bors
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1/4 teás kanál chili por
    • 1 kg burgonya
    • 30 dkg rétes liszt
    • ízlés szerint fűszer
    • 1 fej saláta
    • fél liter víz
    • 3 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál 10%-os ecet
    • 1 mokkás kanál só

    Elkészítése:

    A combokat megmosom, a bőrét eltávolítom, sózom és szűrőben lecsepegtetem róla a felesleges vizet. Közben kikészítem a panírozáshoz a lisztet, a tojást és az áttört kukorica pelyhet, ebbe keverem bele a lereszelt fokhagymát és a chili paprikát.A szokásos módon panírozom, először lisztbe, utána tojásba végül a kukorica pehelybe mártom. A kukorica pelyhet jól rányomkodom, hogy ne csússzon le a húsról. Bő forró olajban lassú tűzön kisütöm. Közben elkészítem a burgonya chipset.

    A burgonyát a héjától megszabadítom, megmosom, és uborka gyalun leszeletelem. A lisztet összekeverem a fűszerekkel. A lecsepegtetett, de még nedves burgonya szeleteket megforgatom a fűszeres lisztben és bő forró olajban arany barnára sütöm. Papír törlőre szedem és megvárom, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

    Bármihez kínálhatjuk köretként, de magában egy esti tévé nézéshez is kitűnő választás.

    A salátát, jól megmosom, a vízben feloldom a cukrot sót, hozzá adom az ecetet, ráöntöm a salátára és jól össze forgatom.

    Tipp:

    A liszteket, le lehet cserélni kukorica lisztre és akkor glutén mentes lesz! Bármilyen más hússal működik a recept, csak a sütési idő változik!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá